fredag 8. april 2016

Greske navn med betydning

Les noen av de vakreste eksemplene og deres betydning. Dersom du er tilhenger av greske jentenavn , burde du ikke gå glipp av denne . Mange greske navn har vært populære i århundrer på grunn av deres vakre uttale, etymologi og betydning. Hva med et gresk navn til datteren . Accalia, Mytiske greske navnet.


Acestes, En trojansk.

Achilleas, Hovedpersonen i den berømte greske legenden, Iliaden. Sjekk betydning og opphav. Noen av navnene fra gresk og romersk mytologi som er i bruk, tenker de fleste neppe på som mytologiske. Noen mente Sokrates var et alt for pompøst navn til en baby og andre mente at.


Et jentenavn av gresk opprinnelse. Betydning : gresk :det . Siden mange navn betyr det samme har jeg bare tatt med noen. Romerne endret betydningen til at navnet stammet fra det greske ordet katharos som betyr . Navn etter personer får endelsen -um eller -anus.

Det er lettere å forstå ordenes betydning når man kjenner litt til deres opprinnelse . Ph- bibelske og greske navn , se F-) (Philipp europeiske fyrster, se Filip) ( Philippe franske konger og fyrster, se Filip) Pilatus, Pontius romersk landshøvding i . Derfor har mange vakre og melodiske kvinnelige navn gamle greske røtter. Temaet for opprinnelsen og betydningen av navnet Dora er veldig . Navnet har en ukjent betydning. Leander er et mannsnavn med opprinnelse i det greske navnet Λέανδρος ( Leandros). Esther kan også være en . Det første navneleddet har usikker betydning , mens det andre . Det er vanskelig å finne fine navn med betydning - i hvert fall navn som.


Lucas er et gammelt gresk navn og betyr mann fra Lucania (område sør i Italia). Det finnes tre andre mulige betydninger – hellig skog (latin), lys ( gresk ) og ulv . Jarne Relativt nytt navn. Kjent fra Bibelen og gresk mytologi. Jasper Nederlandsk og engelsk form av . Sebastian er et gresk navn og ble trolig først brukt om menn fra byen Sebaste. Dessuten fins navnet i gammel gresk mytologi, uten kjent betydning.


Side2:) Enten du heter Jan eller Ola, Kari eller Anne så betyr navnet ditt noe. Marit betyr perle, kommer fra det greske ordet margarites. Philippos, som er satt sammen av philos som betyr .

Se også Barbra og Barbro. Barbro Opprinnelse: Nordisk form av gresk navn. De aller fleste greske navn som finnes brukt i Norge har kommet hit via kristendommen. Det andre navnet har en gresk -romersk bakgrunn og er gresk eller latin.


Zoe, Liv, som knytter an til betydningen av . Trina, en kortform av , som er dannet av greske katharos, renset, ren. Ida – Kommer fra Tysk, men betydningen er usikker. Andreas – Gresk navn som betyr mann eller mandig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg