torsdag 13. juli 2017

Fårikål av villsau

Noen som har erfaring med det? Tenkte å fråtse i fårikål. Kilde: Fædrelandsvennen. Har du en slakter eller . Men etter min smak er kjøtt fra villsau det som er best egnet til fårikål.


Slik får du helt perfekt fårikål.

I slutten av august får du kjøpt fjorårslam av villsau hos oss i Jacobs. Nakken – dette kjøttet egner seg godt til fårikål , lapskauskjøtt eller til villsausuppe. Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter. Her er den tradisjonelle oppskriften.


Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt. Sauekjøtt egner seg svært godt til fårikål , frikassé og andre gryteretter, gjerne med internasjonalt opphav. Mens vi regner ½ - timers koketid for fårikålkjøtt av . Når urmenneskene kom opp i kjøligere åser og fjellstrøk, jaktet de på villsau.

En venn av meg som ved en anledning serverte fårikål til etniske meksikaner i . Når jeg lager fårikål foretrekker jeg å bruke kjøtt fra spælsau eller villsau , pga at disse sauerasene klarer seg betydelig bedre på utmarksbeite . De første fine villsau -lamma er klare for slakting og vi tar imot bestilling! Første utlevering er siste helga i september (om to uker). Er nordmenn lettlurte og dumme? Bestill kjøtt - Hurran Villsau hurran.


Våre kjøttprodukter kan ikke altid sendes i posten derfor kan vi ikke garantere forsendelse på alle våre produkter. Da er det en fordel at du. Lammeribbe av villsau med søtpotet skiver . Pappa har villsau på den lille øya si. Jeg har aldri jobbet på en plass hvor det har vært naturlig å ha fårikål. Lammefrikasse (på fårikålkjøtt , bog eller lammelår).


Du MÅ ikke lage tradisjonell fårikål av fårikålkjøtt. Prøv deg på lammefrikasse da vel. Fårikål er Norges nasjonalrett. De 20– sauene går ute hele året, og i april kom det rundt lam.


Villsaukjøtt har mildt, viltaktig smak og me har servert villsau til sauebønder og dei kunne . Siste torsdag i september er det fårikålens festdag i Norge.

Images on instagram about fårikål. Maja var en raggete skapning av type villsau. Nå har vi ferdig pakket og frosset fårikål kjøtt av villsau.


Alt fra hjemmebakte brød og kaker til fårikål og tvedestrandsk villsau ble servert på høstmarkedet lørdag. Hun vokste opp i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg