fredag 16. mars 2018

Muntlig eksamen privatist

FERIE : Du har ikke krav på feriepenger på forskud men du kan inngå en avtale med arbeidsgiver om å få feriepengene utbetalt tidligere. Frilansere og selvstendige oppdragstakere har ikke rett til feriepenger etter ferieloven. Grunnlaget for feriepenger er arbeidsvederlag utbetalt i . Ny avtale har virkning fra 1. Ny særavtale om ferie for statsansatte er forenklet og harmonisert med ferielovens .

Eller at du gjennom. Har jeg rett på å ta igjen . Norge fra Norges raskeste nettbokhandel. Ferielønnstillegget er historie. Nå får også ansatte i staten utbetalt feriepenger i juni i stedet for lønn. Oppgi trekk i lønn for ferie når du avregner alle feriepengene samlet i en måned og foretar trekk i lønn.


Du kan også oppgi trekk i lønn for ferie. Alle har rett på fire uker ferie.

Tidligere fikk arbeidstakerne kun kompensert for sykdom i ferien etter at den enkelte hadde vært syk i minst seks virkedager. Det er mange myter på dette området. Vi gir deg fakta om ferie og feriepenger. Mens loven sier uker og dag, har mange norske arbeidstakere i dag uker ferie.


Har du spørsmål om ferieuttak, muligheter for overføring av ferie og avvikling av. I utgangspunktet er du forpliktet til å avvikle ferie hvert år. Tre av unntakene fra plikten om å avvikle ferie , er ifølge ferieloven.


Har arbeidstaker gjenstående feriedager fra året som var? Her er reglene for overføring av ferie. PRINCEFoundation Metier Oec AS man. Lederforum Møre og Romsdal. Evotec AS arbeidsgiver.


Loven ble vedtatt 29. Behovet for endringer bygger primært på at det er skjedd endringer i EU-retten som gjør det . Hovedregelen etter ferieloven er at alle arbeidstakere har rett og plikt til å avvikle ferie. Hvor mye feriefritid man har krav på, reguleres av ferieloven supplert med . I bedrifter med uker ferie per år kan man som regel avtale å overføre de 4.

Dette er fordi ferieloven har klare bestemmelser om fastsetting av ferie , overføring av ferie og hvordan ikke avviklet ferie skal håndteres. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie , men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du . Etter ferieloven har både arbeidsgiver og arbeidstaker plikt til å sørge for at den . Få styr på den aktuelle ferielov og find alt om regler og rettigheder her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg