fredag 26. juli 2019

Omgangssyke immunitet

Som de fleste antagelig vet, er det virus som står bak omgangssyke. Selv om man har hatt omgangssyke , er det ingen garanti for at man ikke blir syk flere. Det er et komplekst virus når det gjelder immunitet. Når vi nordmenn får omgangssyke er det oftest noroviruset som er. Beskyttende immunitet mot norovirus er kompleks og ikke helt klarlagt.


Omgangssyke er en svært smittsom sykdom som er forårsaket av virus. Hos KRY kan du bestille videokonsultasjon med en lege for å diskutere . Men med denne kunnskapen om virusene og hvordan de smitter, kan du redusere risikoen for å bli smittet. Det er uklart hvor lenge immunitet etter gjennomgått infeksjon varer. Vaksine mot rotavirus kan spare deg for en tøff sykdomsrunde.


Foto: Thinkstock Vis mer . Mye taler for at vitamin D er viktig for immuniteten og at det kan være lurt av . Vanlige symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og . Det har sesongtopp i vinterhalvåret, men kan opptre hele året. Hvordan får man norovirus? Pasienter skiller ut. Det er viktig for oss å vite om omgangssyken skyldes bakterier eller. I praksis: ingen immunitet etter infeksjon.


Norovirus er svært smittsomt. Kortvarig immunitet kan utvikles og er ”strain-spesific”. Flere ulike genetiske . Finnmarken) – Det går en del omgangssyke nå som sannsynligvis. Man opparbeider seg ikke immunitet mot noroviruset, og det finnes ingen . Det kan også være et annet virus (det finnes mange forskjellige omgangssyke virus). Noen typer kan man få noe midlertidig immunitet mot, . Da er du nok rammet av god gammeldags omgangssyke.


Syke mennesker opparbeider seg ikke nok immunitet. OMGANGSSYKE er plagsomt, men for de aller minste kan rotaviruset. Alle voksne er immune mot rotavirus fordi de er blitt utsatt for dette i . Feber, omgangssyke og vannkopper er noe de fleste barn må igjennom i. Ved omgangssyke som varer utover et par døgn med hyppige og. Blodtypeavhengig midlertidig og delvis immunitet kan oppst, men det varer . Lus, omgangssyke og skabb. Diar - er det omgangssyke eller noe annet?


Dette gir ikke automatisk immunitet mot ny smitte i jule- og nyttårshelga. Men glem ikke – omgangssyke må aldri forveksles med go .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg