tirsdag 14. mars 2017

Eggleder

Egglederen (latin: Tuba uterina, gresk: Salpinx) er to smale rør som forbinder hunpattedyrets eggstokk med livmoren. Snitt gjennom en del av det kvinnelige kjønnsorgan. Figuren viser et egg som blir befruktet, fra eggløsning til det fester seg i . Hysterosalpingografi er fagfolkenes betegnelse på denne undersøkelsen. Det er en røntgenologisk framstilling av livmorhulen og egglederne.


Eggstokkreft er svulst lokalisert i den ene eller begge eggstokkene.

Kreft utgått fra eggledere er . Noen ganger er det nødvendig å operere bort den ene eller begge eggstokkene og eggledere på grunn av sykdom. Sammenvoksninger i egglederne kan bety at et egg ikke kan befruktes og nå frem til livmoren, og forårsaker derfor barnløshet. Sædcellene må kunne svømme opp i skjeden og livmoren, og videre inn i egglederen mot egget.


Egget må befruktes av mannens sædceller. Vi har gått gjennom . Dette førte til at de måtte fjerne venstre eggleder. Egglederbetennelse er en betennelse i en eller begge egglederne.

Jeg har ikke hatt noen . Tilstanden opptrer aldri alene, men er et ledd i en betennelse av alle de . Som en del av utredningen av ufrivillig barnløshet undersøker vi normalt om det er noe galt inne i livmorhulen eller om det er noe galt med . Symptomene er ofte vage og diffuse, noe som gjør at sykdommen kan være vanskelig å oppdage. I stedet for å feste seg i livmoren, festet det befruktede egget seg i egglederen. Ellen Rimstad merket lite til det før det ble dramatisk. Man kan ha det man kaller tette eggledere , men som oftest er de ikke tette. Og hva betyr skadet eggledere ? Egglederkreft er en kreftform som kan være vanskelig å oppdage ettersom symptomene kommer sent og er ukarakteristiske.


Risikoen for å få sykdommen. Oppdatert versjon 10. Niraparib til behandling av kreft i eggstokk, eggleder og bukhinne. Kategori i MedNytt: Legemiddel. Varmesøkende sædceller.


Verden er full av små og store undere, og ett av dem er at sædcellene klarer å finne veien langt opp i egglederne til . VG Nett) Den år gamle jenta skulle få fjernet blindtarmen, men legene gjorde en tabbe, og tok jentas eggleder i stedet. Hvis en av egglederne ikke fungerer, er lukket eller mangler, mener man at fruktbarheten sannsynligvis reduseres meget minimalt. Legene skulle ta blindtarm - fjernet eggleder.

Den febersyke jenta ble ikke bedre etter blindtarminngrepet. På mandag kom forklaringen: . For å håndtere kreft i eggstokk, eggleder og bukhinne med best mulig resultat, kreves det et team av eksperter. Silje Ommedal ble lagt inn ved Sykehuset i Vestfold i starten av november i fjor.


Hun skulle da fjerne en betent blindtarm, men operasjonen gikk . Ekstrauterin graviditet, svangerskap utenfor livmoren i en eggleder. Innskrift på negativkonvolutt: Dr. Lun kirurgisk av Sentralsykeh.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg