tirsdag 13. desember 2016

Kolikk

Kolikk

Babyer med kolikk er ikke syke, men gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Det finnes ingen behandling mot kolikk , men her er noen gode råd. Det er vondt å ha et barn som gråter utrøstelig.


Det er alltid en grunn til at barnet gråter, men det er ikke alltid lett å finne denne grunnen. Hvorfor gråter barnet? Hva kan årsakene til kolikk.


Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Den starter i de tre første leveuker, er på topp ved 6-uker og avtar betydelig i 3-måneders . Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over . Vi kaller det kolikk når ellers friske spedbarn gråter utrøstelig mer enn tre timer hver dag i mer enn tre av ukens dager i en periode på minst tre uker. Opptil én av fire spedbarn har kolikk.


Det var som få en helt ny baby, sier foreldrene til Oda om da kolikken forsvant. Smertene er kraftige, skjærende eller huggende. Vi har lang erfaring med behandling av kolikk hos spedbarn. Her vil du få behandling og råd om hva dere kan gjøre.


Har du en baby som gråter mye? Symptomene på kolikk opptrer første gang fra to til fire uker etter fødselen og topper seg når barnet er seks uker gammelt. Vi får derfor flere spørsmål om gråtebarn. Etter tre måneder opphører plagene.


Kolikk

Spedbarnskolikk er en vanlig tilstand og rammer omtrent hvert fjerde barn. Vi sier at et barn har kolikk dersom det gråter . Barnet ditt kan ha kolikk hvis det er urolig og har anfall med intens gråt, særlig på kveldsti i mer enn timer om dagen, i mer enn dager, og med varighet på . Babyen din gråter hjerteskjærende og intenst. Trekker beina oppunder seg, fekter med armene og presser hodet bakover. Kolikken kommer som regel om kvelden. Barn som gråter mye de første levemånedene kan ha kolikksmerter.


Om din baby gråter intensivt hver dag uten synbar grunn, kan det skyldes kolikk. Og hvordan skiller du kolikk fra vanlig babygråt? Alt du bør vite om kolikk hos baby. Hva er det som får ellers friske babyer til å skrike uavbrutt i timevis i strekk?


Kolikk

Amerikanske forskere tror bakterien . Danske barn har minst kolikk. Connie og Håkons baby kunne gråte i opptil timer per døgn. Lær hvordan du kan roe spedbarn som gråter mye eller har kolikk.


KOLIKK KAN IKKE FOREBYGGES. Men det aller viktigste tiltaket er at mor ikke røyker under svangerskapet og etter fødselen, da røyk kan øke . Det kan være vanskelig å fastslå om et barn som skriker mye, har kolikk eller ikke. Ofte kommer kolikksymptomene når barnet er rundt 6–uker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg