mandag 26. oktober 2015

Fryse eggehviter

Jo ferskere eggene er, desto bedre blir resultatet. Når du skal fryse egghvite kan det være lurt å . Har du ikke noe å bruke eggehvitene til i øyeblikket, så kan de fryses ned til senere. Eggehviten beholder egenskapene, og kan stivpiskes til . Hva gjør du med det som er til overs? Det er jo ikke vanskelig å .

Jeg tror at jeg vil fryse dem. Har ingen lyst til å bake nå etter å ha styrt med konfimasjon i flere dager :-) Bør jeg fryse dem i mindre . Hva kan jeg lage av mange eggehviter ? Flere resultater fra forum. Dette gjør du når du har eggehvite og eggeplommer til overs. Skal du bake en kake hvor oppskriften krever bare eggeplommer eller eggehviten kan dette trikset være lurt å kunne. Problemet er kjent – du har laget noe av eggeplommer (béarnaise, for eksempel) og sitter igjen med et helt glass fullt av eggehvite.


Kan man fryse eggehviter og senere bruke dem i sufflé? Etter opptining kan den lagres i kjøleskapet i flere .

En rekke oppskrifter ber om bare eggehviter eller bare eggeplommer. Hele egg med skall skal ikke fryses , men både eggeplomme og eggehvite kan legges i fryseren hver for seg, tipser Matprat. Marengs er stivpiskede eggehviter , stabilisert og smakssatt med sukker.


Men marengs handler om mer enn bare å piske sammen eggehvite og sukker. Ikke fett i marengs. Denne røren kan du fryse ned for senere bruk. Mange oppskrifter, som spagetti carbonara og majones, ber deg bare bruke eggeplommene, men sier ingenting om eggehvitene.


Fellesnevneren er lette bunner av stivpiskede eggehviter og sukker som er stekt ved. Ustekt italiensk marengs er godt egnet til å fryses ned til senere bruk. Ingen grunn til å kaste eggehvitene du har til overs for de holder seg fint 1-uker i kjøleskapet. I tillegg kan de fryses ned. Kaken er holdbar og fin å fryse.


Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Legg bakepapir i en rund form . Pisk egg og eggehviter luftig , rør inn revet ost og eplecider eddik,. Etter at brødet er avkjølt, kan du skjære det i skiver og fryse ned om du ikke . Et godt tips er derfor å fryse urterestene du ikke skal bruke. Har du rester av eggehviter til overs, kan du faktisk bruke de til å pusse skoene . Af og til når vi har laget f.

Her har jeg frosset fire . Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du fryse ned halvparten. Pisk eggehviter , hell sukkerlaken i en tynn stråle mens du pisker. Vannet imellom muskelcellene, ekstracellulær væske, begynner å fryse til is . En konfektbit til kaffen.


Mandelstengene egner seg godt til å fryse ned. Deigen skal ikke være for. Stivpisk eggehvitene sammen med sukker, deretter rører du forsiktig inn malte. Ja, den kan fryses , men hvis du skal fryse den før servering ville jeg bare ha .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg