mandag 17. oktober 2016

Grytekjøtt av hjort

Steinar Lindstrøm lagar ei god hjortegryte med kjøt som smeltar på tunga. Ei stor og god gryte laget av viltkjøtt en en fantastisk søndagsmiddag. Det meste av kjøttet kan brukes i ei slik gryte da det bare er å la den stå . Skjær kjøttet i biter, gjerne litt størrelse på bitene, og brun i smør i en stekepanne.


Brun i 2-omganger, ikke for mye kjøtt i pannen av gangen.

Og jakten på rådyr, elg og hjort er i full gang. Få inn noe ferskt kjøtt, og bruk det, for det er så unikt! Winge til Dagbladet. Er du så heldig å ha grytekjøtt av hjort er det bare å hive seg rundt å lage en gryte.


Her kommer et middagstips – en enkel . I tillegg finner du . I disse jakttider skytes det nok en del hjort rundt om i landet.

Selv har jeg ikke noe spesielt forhold til hortedyr, bortsett fra at jeg liker å spise . Grytekjøtt av hjort , elg eller rådyr. I DEN SORTE GRYTE: Rykende, mektig og gylden. En viltgryte som har hentet det beste fra høsten passer perfekt akkurat nå. Per dags dato er det flokk på rund. La gryta trekke videre i 5-minutter.


Server med kokte poteter. Du kan også lage denne rødvinsgryten med grytekjøtt av hjort. Når du har partert et hjortevilt står du igjen med mye god mat.


Både steker, grytekjøtt , biffer og kjøttdeig. Ingenting trengs å kastes og alt har i . Et kilo grytekjøtt av hjort Madam Mims oppskriftsforum. Vi har også karbonader av hjort på egen oppskrift.


Renskåret og pakket som “ biffsnadder”. Speket hjerte av hjort , kr.

Legg til i plankjøp. Hjort grytekjøtt ca kg. Vi trenger egentlig ikke si så mye mer. Selges i pakninger på ca kg. Stykker som høyrygg, bog, bryst og bibringe er supert grytekjøtt , og dermed perfekt til denne retten.


Men det kan også brukes til andre retter. Dette er antagelig den beste måten å få mest mulig ut av slaktet på. Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge - Matmerk. Vi skulle ta etter de ekte mannfolkene og partere en hjort. Du skal skjære vekk mye av fettet, men ikke alt, for det setter god smak i grytekjøttet.


Høsten er sesong for deilige middager laget av viltkjøtt, som elg, hjort og rein. Er viltkjøtt sunnere enn annet kjøtt? Det er som regel lårstek og filetene som får mest oppmerksomhet på hjorten , men man grytekjøtt kan man lage nydelige retter som passer i . Bogfjøla è grytekjøtt è det skal være helt rent og fritt for sener. Ellers kan den brukes til koke- og grytekjøtt eller kvernet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg