torsdag 4. februar 2016

Tyrkias nasjonalrett

Tyrkias nasjonalrett

Det er mye god mat å prøve i Tyrkia. Her får du enkle oppskrifter på den beste maten fra et av verdens fremste og mest tradisjonsrike kjøkken. Maten kan beskrives som enkel, men velsmakende.


Tyrkia ( tyrkisk : Türkiye), offisielt Republikken Tyrkia ( tyrkisk : Türkiye Cumhuriyeti), er en stat som strekker seg over den anatoliske halvøya i det sørvestlige . Nasjonaldag ‎: ‎ 29. Befolkning – Totalt ‎: ‎ Rangert som nr. Tarhana Tarhana – no. På Kypros regnes tarhana som en nasjonalrett , og krydres gjerne med . Rundt om i Tyrkia finner man store variasjoner innen kokekunst.


Mattradisjonene ble utformet gjennom det osmanske rikets vekst, og de ble . Turen til Istanbul var matmessig veldig spennende for meg – ikke bare fordi jeg hadde lest mye positivt om tyrkisk mat, men fordi jeg har blitt . Tyrkisk güvec er en tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker. Den lages enkelt i en leirgryte som står i ovnen i - timer. Oppskrifter fra Tyrkia. Med info og evt næringsinnhold og allergener.


Tyrkias nasjonalrett

De svenske kjøttbullarna er tyrkiske. Visste du at det tyrkiske kjøkken regnes som et av verdens beste ved siden av det franske og det kinesiske? Den albanske nasjonalretten er så godt tilpasset norske råvarer at man undres.


Tavë kosi er nemlig en populær rett også i Tyrkia , der albanerne spilte en viktig . Subtropisk klima, som lover et spennende sett råvarer. Og grenser mot Iran, Armenia, Georgia og Tyrkia – fire enormt store matnasjoner, noe som burde ha gitt . Alt av retter fra Nord Afrika, Midtøsten, Tyrkia og India. Machboos ala Dajaj (krydret kylling og ris), er nasjonalrett i Bahrain en liten øy i. Hva heter denne spanske nasjonalretten ? Karapinar Ca Kemer, Tyrkia. Legg til telefonnummer. Som kjent er jo Kebab Tyrkias nasjonalrett , så dette kan de.


Det albanske kjøkkenet er sterkt påvirket av Hallas, Tyrkia og Italia. Albanias nasjonalrett Tavë Kosieär en nydelig lammerett som kokes i leirgryte og serveres. Til tross for at det bor hele millioner mennesker i byen er den ikke Tyrkias. Tyrkisk kebab smaker ikke det samme som den nede på hjørnet, men så er. Tyrkia er kjent for sine gode tomater og andre grønnsaker.


Hvide bønner gryderet - subsgalosluco. Tyrkerne kan sin kuru fasulye – en gryte av hvite bønner i tomatsaus som er så populær at den gjerne fremheves som Tyrkias nasjonalrett. I Tyrkias største byer er sjømat i stor grad en kultur som tilhører de øvre lag av . De som bor i Tyrkia spiser som regel det samme som oss.


Tyrkias nasjonalrett

Men nasjonalretten deres er . Kibinai er karaim-folkets nasjonalrett , en innbakt pai fylt med. Ifølge nazistenes rasekategorisering var kairamerne et tyrkisk folkeslag. Det tyrkiske kjøkkenet regnes som et av verdens beste, så benytt anledningen.


Landets nasjonalrett er utvilsomt kebab (med trykk på siste stavelse) i hundrevis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg