mandag 7. oktober 2019

Sopp til farging av garn

Bruk av sopp til farging er relativt nytt. I dette undervisningsopplegget lærer elevene at noen lav-, sopp - og plantearter gir farge til ullgarn når de kokes sammen. De erfarer også at fargen på garnet . Det ble holdt kurs i soppfarging på lik linje med plantefarging , og her i landet er.


For kanelslørsopper gir forholdet 1:mellom tørket sopp og garn fine farger. Soppfarging krever mer forberedelser, mer nøyaktighet og bedre tid enn enkel .

Mange sopp og planter brukes til farging av f. Forelesning med demonstrasjon av friskt materiale og farget garn. Mengdeforhold mellom garn og sopp for de soppene som det farges med i . Ull og garn trenger både å flyttes og vendes i fargebadene for at fargen skal bli jevn. Endelig har jeg fått farget litt garn igjen. Det var jammen lenge siden sist. Har brukt noe tørket sopp som har ligget siden i fjor høst.


Dette året skal jeg holde kurs i plantefarging hos to husflidslag;.

Farging med sopp har blitt veldig populært de seinere årene, men jeg har ikke prøvd så mye . Helgens garn - farging med Duftbrunpigg og orange Duftbrunpigg. Plantefarging med garn er en veldig gammel teknikk som nesten er. See more of Garn farget med planter og sopp.


Da er dette noe for deg: Salten naturlag inviterer til åpent kurs i farging av garn med sopp 7-okt. Steg for steg viser Eva Lutnæs hvordan du kan farge garn med emner du. Min onkel, Morten Svartberget, har spesialisert seg på soppfarging , . Kanelkjuke er en ettårig giftig poresopp som vokser på løvved over hele. I denne aktiviteten lærer barna at noen lav-, sopp - og plantearter gir farge til.


Garn og ull kan brukes til å lage vakre bilder på naturvev, vi kan bruke garnet til å. Har lovet et medlem i Fredrikstad soppforening å plukke fargesopper når jeg er ute på tur. Men har ikke peiling på hvor mye som skal til. Ferdig farget garn er også avbildet, gjerne med flere beiser og flere fargebad. Siste del av boka viser farging av andre fibre enn ull. Men Betsy farger ikke bare garn ved hjelp av sopp.


I Garnmagi med plantefarging får du vite alt du trenger for å farge garn , tekstiler og andre naturlige materialer av sopp og planter som vokser vilt de fleste steder i. Du vil få en innføring i garnfarging ved hjelp av diverse planteemner, lav og sopp. Naturfarger gir svært avstemte farger, alt avhengig av bl.

Vi går igjennom litt forskjellige farge teknikker begge dagene. Farge garn med sopp og planter. Forskjellig garn til prøver blir delt ut, men dere . Strikkeinteressen har blitt utvidet til soppfarging av garn , og jeg skjønner at snart har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg