fredag 18. august 2017

Brød med speltmel og havregryn

Tilfeldigehetene vil ha det at jeg har speltmel og havregryn stående i bakeskuffen og en nyinnkjøpt liter med tjukkmjølk i kjøleskapet. Grovbrød med spelt , havre og chia. Beregn i overkant av timer, inkludert heving og steking. Hjemmelaget brød er alltid veldig godt og det føles litt deilig å slippe å kjøpe langt.


Varm vann, yoghurt og olje til det er lunkent og rør ut gjæren.

Tørrgjær tilsettes i melet. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Noe av det beste med grytebrød er den fantastisk sprøe skorpen du får, samtidig som det på innsiden både er luftig og saftig.


Siden hun la ut oppskriften på bloggen har brødet blitt en populær. Grovt speltbrød er et saftig, sunt og godt brød med spelt og frø, uten hvetemel. Passer fint i matpakken og til lunsj når du skal holde deg mett lenge.


Mitt første eltefrie brød lagde eg med havre , spelt og valnøtter.

Eit passelig grovt brød med god crunch og smak frå nøttene. Bytt gjerne nøttene . Flerkornbrød kan du enkelt lage selv, enten du baker eltefri eller eltet variant. Med både rug, spelt , havre og hvete, er dette et smakfullt og næringsrikt brød som . I denne oppskriften er det brukt speltmel fra Nes. Fordel deigen i tre middels store brødformer som er godt smurt.


Strø en neve havregryn over hvert brød og . Spelt inneholder både magnesium, protein, sink og jern - se vår oppskrift på speltbrød med havregryn her! Speltbrød anses å være et næringsrikt. Grytebrød av havregryn og spelt er utrolig godt, det er også enkelt å lage. Dette er en enkel måte å lage luftige og deilige brød på.


Som navnet sier er dette brødet bakt på spelt og havre. Deigen har laaang liggetid (timer), noe som gir oss et saftig og godt brød. Ingredienser: Vann . Myke rundstykker av spelt , tilsatt både havre , linfrø, chaifrø, solsikkefrø og sesamfrø.

Supergode polarbrød som egner seg godt til matpakken. Jeg må starte med å si tusen – tusen takk for alle hyggelige . Hvis du ikke har det, trenger du ikke kjøpe inn alt dette for å bake brød. Valnøtter i brød er bare helt fantastisk!


Det startet med at jeg fikk oppskrift på et speltbrød av en venninne. Denne varianten med både spelt og havre er ny for anledningen, av den . Vårt speltbrød inneholder speltmel , rug, sesamfrø og havregryn. Oppskriften gir mer og flere mineraler og . Du bruker bare få minutter på å røre sammen, og brødet etterheves i samme bolle.


Brød med chia og spelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg