mandag 10. september 2018

Grovt brød sunt

Det beste rådet for et godt og sunt kosthold er å spise variert og med måte. Grove brød og andre grove kornprodukter bør utgjøre en stor andel av kostholdet ditt, . Ekstra grovt rugbrød er et sunt og velsmakende brød av både grov og fin rug og hele hvetekorn og hvetekli. Skikkelig rugbrød skal også ha litt mørk sirup i seg. Hvor sunt er egentlig brød ? Mens grovt brød er en fin kilde til fiber og l angsomme karbohydrater, er lyst brød laget av finmalt mel full av raske .

Vinnerne er dobbelt så grove som taperne! I hvert fall hvis du går for grovbrød fremfor loff. Grovt brød er vår viktigste kilde til . Grove rundstykker, hvitløkbagetter, surdeig- eller knekkebrød? Om brød er sunt , avhenger helt og holdent av hvilken type brød du velger.


Hvorfor du bør spise mer grovt brød. Bak gjerne flere brød samtidig og frys ne så har du alltid godt brød tilgjengelig. Nå er tiden inne for å oppsummere og konkludere hvilket brød som er det.


Saftige og sunne brød som kan.

Naturellyoghurt og grovt mel gjør dette brødet sunt , saftig og godt. Disse testvinnerne er gode nyheter for KIWIs kunder, som vi vet er glade i sunt brød. Dette brødet er sunt for både kropp og hode! Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn. GROVT BRØD : Ost gir kroppen tilskudd av jod.


Dette er en god rettesnor for forbrukerne om . Faktisk trenger ikke fullkornsbrød å se grovt ut. En viktig ting å merke seg når du legger varer i handlekurven, er at mørkt brød og pasta ikke . Et godt matpakkebrød er avgjørende for en god matpakke. Her er et sunt , saftig og grovt brød til en deilig matpakke. Det vil si at brød ikke er så sunt ? Andre steder står det at brød er sunt så lenge du velger den grove sorten.


Det jeg lurer på er derfor om brød. I tillegg til kornsorter av alle slag, kan et godt, sunt brød inneholde alt fra. Cornells Alternativ mel- og frøblanding, grov eller halvgrov . Et grovt brød laget av fulkorn inneholder . Av: Silje Bjørnstad. Hva skal man egentlig se etter slik at man enkelt kan velge et grovt brød ? Mange fordeler med .

En god regel er å velge brød som har så mye . For mange nordmenn er grovt brød en selvfølgelig del av hverdagen. Det er bra fordi grove kornprodukter er sunnere enn fine kornprodukter. SJEKK HVOR GROVT DET ER: - Diskusjonen som har gått i det siste om hvorvidt brød er sunt eller ikke, er fullstendig tullete. Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter. Gi barna så grovt brød som mulig.


Brød regnes for grovt når minst prosent eller mer av melmengden er sammalt mel eller hele korn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg