tirsdag 18. september 2018

Forkjølelse med feber

Velkommen til temasenteret om feber og forkjølelse. Her kan du lære mer om hvordan du kan håndtere feber og forkjølelse i hverdagen. Influensa, på den annen side, kan gi litt mer alvorlig sykdom, med høy feber , . Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår hals, vondt i hodet, hoste, feber og vi blir gjerne slappe.


Ofte går forkjølelsen over etter en uke . Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres.

Influensa og forkjølelse har mange like symptomer, men det er klare. Feber er vanligere ved influensa, men mild feber kan også oppstå ved forkjølelse. Siste hosteanfall var så ille at han kastet opp. Vår sønn er nå mnd.


Symptomer på forkjølelse er vanligvis først halsvondt, lavgradig feber og slapphet - deretter følger som regel nesetetthet og hoste 1-døgn etter . En vanlig forkjølelse varer normalt 3-dager med vekslende feber. Som oftest blir du mye dårligere ved influensa enn ved en forkjølelse , og symptomer som høy feber , smerter i muskler og led hodepine og slapphet er mer . Tiden fra du blir smittet til du blir syk er vanligvis to til fire dager, og en forkjølelse varer vanligvis ca.

Ved feber over fire dager og når tilstanden ikke blir . Influensa er ofte verre og mer langvarig enn forkjølelse , og symptomer som feber , kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste er mer intense. Og har du feber , bør du være hjemme uansett, sier han. Den holder seg i de øvre luftveiene, mens influensa også kan angripe lungene . Forkjølelsen fører gjerne til at du hoster, nyser og har lett feber.


Symptomene er ifølge Folkehelseinstituttet sår hals, heshet, hodepine, vanligvis ingen eller moderat feber. Ukomplisert forkjølelse varer cirka 1 . Vi råder folk til å ikke trene om de har feber , og at det bør gå et døgn fra man er feberfri til man gjenopptar treningen. Har man en forkjølelse. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp.


Ved forkjølelse er barnet som regel sutrete og misfornøyd med feber rundt 35 . Hodepine, muskel - og leddsmerter kan også være en del av symptomene ved forkjølelse. Deretter begynner nesen å renne, man hoster, nyser og får gjerne lett feber. Ved allergi er det vanlig med røde, . Her får du vite hvorfor.


I starten har man ofte lett feber , hodepine og man kan føle at man fryser, ofte har . Hjernehinnebetennelse begynner ofte med forkjølelse , feber , utilpasshet og hodepine.

Hodepinen blir verre, feberen stiger, og man kan få kvalme og begynne å . Det er en grunn til at du ikke blir frisk. Ammede barn har vanligvis god motstand mot infeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg