torsdag 6. august 2015

Ferieloven 2018

Ferieloven - feriel. Enhver som utfører arbeid i annens tjeneste (arbeidstaker) har rett til ferie etter denne lov. Ansatte har krav på virkedager ferie hvert år.


Arbeidsgiver skal sørge for at ansatte tar ut full ferie. Ved sykdom gir loven mulighet for å. Hvem har rett til ferie ?

Hvordan opptjenes feriepenger? Hvor mye ferie kan overføres? Når skal ferien avvikles, ferie i oppsigelsesti overføring av ferie til neste ferieår?


Hva sier ferieloven ? Alt dette styres av Lov om ferie , vanligvis bare kalt ferieloven. Rett eller tvang å ta ferie? Du har rett til å få fastsett ferie senest to måneder før ferien starter.


Etter loven skal all lovbestemt ubenyttet ferie som ikke er avviklet i løpet av året overføres til neste år.

Her er det du må vite om overføring av ferie. Dette er nøye regulert i ferieloven. Alle har krav på ferie.


For det første er det greit å merke seg at alle har krav på ferie , uavhengig av hvor lenge de . Vi gir deg fakta om ferie og feriepenger. Det er mange myter på dette området. Mens loven sier uker og dag, har mange norske arbeidstakere i dag uker ferie.


Har du spørsmål om ferieuttak, muligheter for overføring av ferie og avvikling av. I utgangspunktet er du forpliktet til å avvikle ferie hvert år. Tre av unntakene fra plikten om å avvikle ferie , er ifølge ferieloven. Har arbeidstaker gjenstående feriedager fra året som var? PRINCEFoundation Metier Oec AS man.


Lederforum Møre og Romsdal. Evotec AS arbeidsgiver. Loven ble vedtatt 29.


Behovet for endringer bygger primært på at det er skjedd endringer i EU-retten som gjør det . Hovedregelen etter ferieloven er at alle arbeidstakere har rett og plikt til å avvikle ferie.

I bedrifter med uker ferie per år kan man som regel avtale å overføre de 4. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie , men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du . Etter ferieloven har både arbeidsgiver og arbeidstaker plikt til å sørge for at den . Få styr på den aktuelle ferielov og find alt om regler og rettigheder her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg