I natt har jeg hatt et lammelår liggende i ovnen. Også denne gangen fra det halve villsaulammet vi fikk fra Sokndal i høst. Oppskrift glasert lammelår med . Smaker som en blanding av fårekjøtt og mildt viltkjøtt.
Villsau er en fantastisk variant av kjøtt. Magert og smakfullt! Ikke nødvendigvis lett å få tak . Jeg har vært så heldig å få tak i lammeslakt fra en bonde som driver med . Legg så lammelåret i den ildfaste formen eller stekeformen.
Helstekt lammelår av villsau. Dette trenger du: Ca. Her kommer en oppskrift på skikkelig fancy festmat - langtidssteking av lammelår. Det er mange som spiser lam både på høsten og i påsken.
Krydres med pepper, rosmarin, rosepepper og salt. Du kan også beine ut lammelåret til en surret stek. Ovnsbakte grønnsaker og sjysaus er godt tilbehør til . Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et festmåltid.
Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er . Merk deg at bog av villsaulam er mindre enn bog fra lammene til . Bjarte Finne tilbereder villsau Foto:Hilde Bergebakken. Lokalmatnytt treffer.
En klassisk oppskrift på langtidsstekt lammelår med gode grønnsaker og gratinerte poteter. Brunost til dessert. I sausen bruker vi kraft fra lammet sammen med blant annet eplegelé . Endelig er det lammesesong og ventetiden er over for alle som har gledet seg til at årets ferske lammekjøtt skulle ankomme butikkene.
Ved steking av lammekjøtt er det langtidssteking som er nøkkelordet. Ved å steke kjøttet ved 1grader, eller lavere over lang ti vil kjøttet . Klassisk oppskrift på langtidsstekt lammelår. Langtidssteking av lammelår kan ta opp til timer. Lammelår - Hvordan få perfekt resultat! Denne Pinnen ble oppdaget av Elin Eriksson.
Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Høsten har sneket seg inn i både.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.