onsdag 21. august 2019

Tyttebærsyltetøy til fårikål

Visste du at fårikål finnes i utallige varianter verden over? Og sist, men ikke minst: Skal fårikål serveres med tyttebær ? Retten har til og med sin egen dag, fårikålens dag er såvidt meg bekjent den 29. Fårikål serveres med kokte poteter og rørte tyttebær.


Og den skal jeg spise på lørdag, slår Kåberg fast. Som et nytt og litt annerledes tips, anbefaler han tyttebær som tilbehør til fårikålen.

I enkelte familier serveres dessuten alltid tyttebærsyltetøy til fårikål. I tillegg til våre kokketips, kan den som vil eksperimentere med fårikålen . Hva er vanlig koketid på fårikål og hvilket tilbehør passer til? TV-kokken nevner at noen også servere rørte tyttebær eller sennep til fårikålen , . Poteter og gulrot er naturleg følge til fårikål.


Mange likar også tyttebær til. Då eg serverte haustens fyrste fårikålgryte hadde eg invitert foreldra . Liker du å mose poteten i sausen vil Kerrs Pink være et godt valg, for kokefaste poteter bruk heller .

Server med kokte poteter og (rørte tyttebær ). Siste torsdag i september er Fårikålens dag. Som matblogger burde jeg selvsagt ha feiret nasjonaldag nr. Ikke rart at fårikål er kåret til Norges nasjonalrett! Dette er en klassisk lammerett fra Irland som minner mye om vår fårikål.


Irish Stew laget av . Du ser enkelt når kjøttet faller fra beinet, da er fårikålen ferdig. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og . Skulle du ha noe til overs smaker fårikål ypperlig dagen etter og. Når vi tar for oss høstens fårikål , finnes det flere nesten identiske varianter. I en del retter er kål bare en av flere grønsaker i retten.


Da kåret Nitimens lyttere fårikål til Norges nasjonalrett. Tyttebærsyltetøy på tallerknen skal visstnok falle i smak hos noen få. Nå slipper du å bruke lang tid på dette festmåltidet!


Tradisjonsrik norsk rett som er komplett og ferdig til å serveres på minutter. Selv om kjøtt ble tint i forkant smaker dette velsmakende! For de som ønsker kan man og ha litt tyttebær ved siden av, tipser Tore . Saltkjøtt og røkte pølser , rotmos og poteter.

Dyrøy korforening serverer nok en gang FÅRtreffelig FÅRikål med fengende. Er fryseren full, og du har plukket mer tyttebær enn du trenger, . Idag har vi hatt fårikål til middag. Den fylles med bær, seinast i dag vart det ein liter tyttebær med heim frå .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg