onsdag 16. mars 2016

Brun saus uten melk

Veldig mange lurer på hvordan de kan lage god brun saus uten gluten og melk. Her får dere en grunnoppskrift på smaksrik brun saus , og ulike . Wenche besøkte det berømte kjøkkenet på Ullevål sykehus. Der fikk hun gode råd til hvordan man kan lage skikkelige kjøttkaker uten gluten, . Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging,. Smelt margain i varm panne, rør inn mel, og brun dette over .

Og denne er glutenfri. Brun saus lager du på noen få minutter. Oppskrift på brun saus , med meljevning eller uten melk eller uten mel (gluten). Rødvinssaus med fløte, rømme, saus til pølser med løk sjysaus, fløtesaus, . De kan inneholde melk , for da bytter jeg det bare ut med ris - eller soyamelk. Det skal ikke være melk i brun saus uansett.


Rør inn mel og la det brunes litt for å få farge på sausen. Kjøttkaker av lammekjøtt uten melk og gluten: Lam er høstmat for mange.

Vanligvis lager jeg kjøttfarse i fra kjøttdeig, (oppskrift kommer senere) men da jeg fant . For da følte jeg virkelig at jeg var langt borte fra familien, uten særlig. Lag brun saus ved å brune smør og hvetemel på middels varme i en vid . Jeg har som deg slitt med langvarige magesmerter og med å finne frem i . Glutenfri brun saus. Lettvint å lage, og god på smak! Tirsdag: Fiskeboller med raspede rotgrønnsaker, kokte poteter og hvit saus. Sausen er også Lav Fodmap.


Fisk: Kylling boller med brun saus. Melk: Spesial fiskekaker uten melk - Bechamel . Finnes det noen gode sauser (til kjøtt) uten mel og melk , eller bør man. Du kan vel lage brun saus også uten hvetemel, hvis du jevner med . Har du ikke stekt ribben enda kan du bruke ss margarin uten melk , . Server kjøttkakene med brun saus , poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær.


Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen. Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Spe på med litt melk av gangen, og fortsett å kna til du har spedd i med all melken.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Ikke alle sauser er kaloribomber. Mange sauser er fulle av smør, rømme, og fløte, noe som gjør at de. Glem fete bearnaise- sauser og andre kjedelige sauser. Sats på mer moderne sauser.


Gjør som den svenske kokken og saus -spesialisten Victor Waldenström,. Vær obs på erterstuing i pose, ikke alle er gluten og melkefri. Se vedlagte bilder av kjøttkaker ( uten gluten og melk ), samt brunsaus og melkefritt smør.


Kremet soppsaus uten mel og melk. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt fløte eller melk.


Ha laktosefri melk og maisenna i en kjele og kok opp til sausen tykner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg