mandag 19. november 2018

Lutefisk i stekeovn

Når vi tar for oss høstens fårikål , finnes det flere nesten identiske varianter. I en del retter er kål bare en av flere grønsaker i retten. Da kåret Nitimens lyttere fårikål til Norges nasjonalrett.


Tyttebærsyltetøy på tallerknen skal visstnok falle i smak hos noen få. Nå slipper du å bruke lang tid på dette festmåltidet!

Tradisjonsrik norsk rett som er komplett og ferdig til å serveres på minutter. Selv om kjøtt ble tint i forkant smaker dette velsmakende! For de som ønsker kan man og ha litt tyttebær ved siden av, tipser Tore . Saltkjøtt og røkte pølser , rotmos og poteter.


Dyrøy korforening serverer nok en gang FÅRtreffelig FÅRikål med fengende. Er fryseren full, og du har plukket mer tyttebær enn du trenger, . Idag har vi hatt fårikål til middag.

Den fylles med bær, seinast i dag vart det ein liter tyttebær med heim frå . Server med kokte poteter og (rørte tyttebær ). Liker du å mose poteten i sausen vil Kerrs Pink være et godt valg, for kokefaste poteter bruk heller . Som matblogger burde jeg selvsagt ha feiret nasjonaldag nr. Ikke rart at fårikål er kåret til Norges nasjonalrett! Fårikål tåler å bli varmet opp.


Dette er en klassisk lammerett fra Irland som minner mye om vår fårikål. Irish Stew laget av . Du ser enkelt når kjøttet faller fra beinet, da er fårikålen ferdig. Skulle du ha noe til overs smaker fårikål ypperlig dagen etter og.


Klassisk fårikål må være noe av det enkleste man kan lage. Noen bruker også sennep og tyttebærsyltetøy til. Serveres gjerne med kokt potet, gulrot og tyttebærsyltetøy.


De myke semulegrynene og den lett bitre, men friske smaken av tyttebær , er en frisk og god kombinasjon. Og tyttebær er en suveren kilde til .

Hva med en raus gryte fårikål eller en lammegryte med dill og. Og selvfølgelig tyttebærsyltetøy ! Den har jeg fått tak i på en av mine flotte turer til Spar, og er plukket av noen flinke mennesker . I morgen er den store fårikål -dagen og hva er vel bedre enn å lage den i dag (lag nok!) – spis i dag og spis restene (som er enda bedre) i . Heritage-Norwegian food av countrywisdom :). Høstgryte med rotmos, sopp og rørte tyttebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg