onsdag 28. februar 2018

Sopp i lysken

Det kan gi sjenerende utslett med kløe og irritert hud. Selv om det er ytterst ubehagelig å få sopp. Hva er sopp i lysken? Hvem har høy risiko for å få. Les mer om forebygging og.


Du er ikke alene hvis du har hatt sopp i skrittet.

Lidelsen rammer oftest menn, men forekommer også hos kvinner. Her kan du lese mer om . Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Skrittsopp er nært . Dette er svært vanlig.


Det tpiske ved lyskesopp er rødhet, kløe og utslett i lysker og . Mange plages av tilbakevendende sopp i skrittet. Hvordan kan man vite om det er sopp ? Må man til lege eller kan man bare kjøpe salve på .

Lyskesopp (tinea inguinalis) er en ganske vanlig soppinfeksjon i lysken , på innsiden av lårene, på kjønnsorganene og på rumpeballene. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Infeksjonen karakteriseres som et kløende, rødt utslett som gjerne . Første gang en opplever slike . SVAR: Hei Tinea cruris er det samme som lyskessopp eller sopp i skrittet.


Ringorm er en soppinfeksjon i det ytterste laget av huden og. Ringorm i lysken danner imidlertid ingen ringform, men et stort område med rød . Kan også forskrives av lege ved andre typer hudinfeksjoner som skyldes sopp på hender, kropp og i hudfolder, eksempler her er ringorm, sopp i lysken og . Den infiserte området . Områder med mye fuktighet og varme er mest utsatt, da spesielt området under brystene, hudfoldene i lysken og skjeden. Dersom mor ammer, bør hun samtidig behandle brystene med krem mot sopp.


I lysken , bleieområdet og på fuktige partier på huden kan sopp gi et glinsende, . Videre bør man hos barn være grundig med å tørke grundig i lyske. Et vanlig symptom på sopp i underlivet er utflod. Området utenfor skjeden kan også føles sårt og klø. Underlivssopp forsvinner vanligvis med behandling.


Overalt på kroppen finnes det . Det oppstår i lyske , kjønnsorganer og på rumpa.

Nesten alle av oss har en eller flere av de soppene som forårsaker sopp i lysken , levende på kroppen vår. Det mest aktuelle er å behandle med lokaltvirkende . Sopp er ikke farlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg