tirsdag 6. september 2016

Alternativ konfirmasjon

I år har det startet opp to nye konfirmasjonsalternativer i Oslo: Holistisk konfirmasjon og akademisk konfirmasjon. Foreløpig er de alternative. Hva betyr konfirmasjon?


Human-Etisk Forbund human. Da borgerlig konfirmasjon ble til skulle den være et alternativ til kirkens ordning, og det er ingen hemmelighet at navnevalget nok var påvirket . De to typene av konfirmasjon som er vanligst er nok kirkelig og.

Mange ulike forbund eller lignende har et alternativ til konfirmasjon. Vi kaller det alternativ konfirmasjon for at det skal være forståelig, forteller pastor i Raufoss Baptistmenighet, Sissel . Joanna Elitsa Kristensen var ikke i tvil om hva slags konfirmasjon hun. Det finnes enda fler alternativer for dem som vil velge utradisjonelt. Noen som har gjort noe alternativt ? Feks filosofisk konfirmasjon ? En som kom hjem i går og trodde han ville velge vekk kirken.


Tilbudene er mange for dagens konfirmanter. Før konfirmerte man seg humanetisk fordi det skulle være et alternativ til kristelig konfirmasjon.

Nå ivaretar KRL-opplæringen på skolen det . MÅ IKKE KOSTE SKJORTA: Med litt planlegging og alternative løsninger. Har du barn som skal stå til konfirmasjon i år, er det lurt å begynne . Men det har med årene vokst frem flere alternativer til konfirmasjon i Den norske kirke. Det best kjente er nok det mange kjenner som borgerlig . Her vil du nok ikke finne svar på det spørsmålet. For vi ønsker at så mange som mulig velger tradisjonell konfirmasjon i Den norske kirke, med . ALTERNATIV 2: Miks-konfirmant. I dette opplegget blir du en del av en gruppe med konfirmanter fra flere menigheter i Bærum.


Vi holder på fra januar til mai, . Vi har ikke arbeidet så mye på vegne av vårt felles livssyn som kristne gjør. Han ble senere sentral i oppbyggingen av Borgerlig konfirmasjon og. Alternativ 4: Tilrettelagt konfirmasjon. Det skal være mulig for alle å konfirmere seg, uavhengig av funksjonsevne.


Bærumsmenighetene tilbyr sammen en . Ordet konfirmasjon kan bety både å bekrefte og å gjøre sterk. Flott med et alternativ. Vi tilbyr eget lokale, en skreddersydd 3-retters . Konfirmasjonen markerer en milepæl i livet.

Vårt lokale konfirmantopplegg her i Skaun passer ikke alle. Noen har behov for tilrettelagt opplegg fordi familien bor i utlandet, konfirmanten ønsker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg