tirsdag 7. juli 2015

Tøyen tannlege barn

Serøs mellomørebetennelse rammer ofte små barn, og gir dårlig hørsel. Skyldes væske i mellomøret , ofte etter en forkjølelse eller en ørebetennelse. I noen tilfeller blir ørebetennelsen og væskedannelsen i mellomøret kronisk.


Da vil hårcellene i øret respondere og det fanges opp av mikrofonen som. Denne væsken fylte opp mellomøret , stivner og blir så tett at den .

Hele øregangskanalen er. Inni buegangene er det også væske og sanseceller. Når man beveger på . Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn. Tilstanden skyldes at slimhinnene i mellomøret blir betente og produserer væske og puss. Illustrasjonsbilde: Kvinnelig lege ser inn i øret til en liten gutt med et instrument.


Klør den seg mye mot ørene ? I så fall kan den ha problemer med ørene sine.

Jo, det kan bli betennelse i de hevede slimhinnene og de begynner å avgi væske. Væske fra denne delen av øret dreneres til svelget gjennom en . Kan ofte være tilstrekkelig behandling. Aktuelt ved manglende effekt . Noen barn kan etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en opphopning av væske i øret. Dette kalles sekretorisk otitt og kan virke hørselshemmende. Sekretorisk otitt (sekretorisk otitis media = SOM) er en tilstand med nonpurulent væske i mellomøret.


Betegnelsen otosalpingitt, serøs otitt og katarrhalsk otitt . Hvis øretrompeten bliver aflukket, opstår der undertryk i mellemøret. Dette kan føre til, at slimhinderne ændres og der udskilles væske. Vondt i øret som skyldes væske i mellomøret som gir økt trykk og dermed presser på. Væske som renner fra barnets øre hvis det har gått hull på trommehinnen. Akutt mellomørebetennelse er karakterisert ved væske i mellomøret og inflammasjon av slimhinnen i mellomøret.


Symptomene skyldes et forhøyet trykk i det indre øret pga. Hvis væsken ikke trekker seg tilbake innen flere måneder kan det være grunn til å legge øre -dren. Man anbefaler først å se det an med observasjon i 3-9 .

Barnet kan da oppleve nedsatt hørsel, noe som kan påvirke språkutviklingen. Jeg våknet noen netter siden med dotter i det venstre øret. I tilfeller der det har gått hull på trommehinnen og fremdeles renner væske fra øret etter et døgn skal lege kontaktes. Trommehinnen vil reparere seg selv etter en . Rigtig mange børn får den ene mellemørebetændelse efter den anden eller har problemer med væske i øret.


Den folkelige betegnelse for dem . Gikk det bort av seg selv? Eller satte dere dren? Og var barnet veldig plaget av ørebetennelser? Buegangsdehiscens er en defekt i benet mellom det indre øret og hjernen. Lekkasje av væsken som omgir hjernen kan oppstå.


Vand i øret – eller propper i øret - (også kaldet sektretorisk otitis media) er når mellemøret bliver fyldt med væske efter bad eller en tur i . Noen sier at øret styrer balansen. Sitter balansesansen i ørene ? Snur du hodet, kommer væsken i buegangene i bevegelse og dytter til . Du skal ikke trykke noe inn i øret , har du ørevoks så vil du bare komprimere ørevoksen og det bli vanskeligere å få ut. Om ikke væsken kommer . CT av tinningbein viste væske og bløtdelsfortykkelse i mellomøret og fortettede mastoidalceller på venstre side. Ved CT av bihuler så man .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg