onsdag 8. august 2018

Varme mat i mikrobølgeovn

Det aller meste av mat kan varmes opp i mikrobølgeovn , mener Nofima-forsker Dagbjørn Skipnes, og kommer med seks tips til trygg mikromat. MIKRO : De fleste har mikrobølgeovn hjemme - men mange kan ikke. Det er ikke alltid lett å varme maten i mikroen på riktig måte, spesielt ikke . Matrådgiver i MatPrat, Cecilie Maske, innrømmer at de aller fleste kokker unngår mikrobølgeovnen til noe annet enn å varme melk til kaffen . Tingene du ikke skal legge i en mikrobølgeovn. Her, som i hjemmekjøkkenet, er det lett å varme opp maten over for lang tid og ved for sterk .

Men det finnes noe restemat du bør unngå å varme opp igjen på denne . En mikrobølgeovn bruker omkring prosent mindre energi enn en stekeovn på å varme opp samme mengde mat. I mikrobølgeovner må man ikke legge inn . Ikke alle matvarer har godt av en runde i mikrobølgeovnen. Dessuten, når ikke maten minst grader i oppvarmingen, risikerer du også . Ikke bare fordi maten smaker litt dvaskt etter bruk, men også fordi det tidligere har blitt hevdet at varmen mikrobølgeovnen sender ut kan føre til . Slik varmes maten jevnt i mikroen.


Alle som bruker mikroen vet imidlertid at det ikke er bare bare å varme maten på denne måten. De aller fleste husstander er i dag i besittelse av en mikrobølgeovn.

Det har for mange nesten blitt utenkelig å varme opp mat eller koke poteter . Enkelte hybelboere på åtti- og nittitallet var nok også vant til å tilberede (les: varme opp) alt av mat i minikjøkkenets eneste redskap, mikroen. Mer om riktig tilberedning av mat i mikrobølgeovn finner du på . Vi har ikke noen mikrobølgeovn i institusjonen jeg arbeider i. Materialet må heller ikke avgi . Bruk grytevotter når du setter inn og tar ut varm mat og når du ar- beider med . De har forsket på hvordan mat varmet i mikrobølgeovn kan få bedre. Ofte blir maten best om du varmer den på moderat varme i ett minutt, . Du varmer opp mat i mikrobølgeovn på isoporplater kan føre til at materialet til å smelte og bryte ned og frigjør kjemiske gasser som forurenser maten.


Få mat -tips til mikrobølgeovnen og opplev hjelpere som er skapt til mikrobølgeovnen. Denne maten er ikke så sunn som du tror. Det er overhodet ikke farlig å bruke mikrobølgeovner , så lenge du ikke krabber inni en og lukker døra da. Ok, mat kan bli så varmt , at du . APPARATET MÅ IKKE BRUKES uten mat i mikrobølgeovnen.


Sett ikke varm mat direkte i kjøleskapet! Oppvarming i mikrobølgeovn egner seg spesielt godt til mindre porsjoner. Tørk aldri matvarer med mikrobølgefunksjonen. Tin aldri opp eller varm matvarer med lavt vanninnhol som f.

Fordelene ved en mikrobølgeovn er mange og den kan på en effektiv måte gjøre hverdagen lettere for deg. For eksempel kan du varme mat på bare et par . More than a year ago. Bruker du mikrobølgeovn til matlaging? Rask varmebehandling av maten har vist seg å være fordelaktig fordi det bevarer næringsstoffene på . Enkelte kasseroller, panner eller former absorberer varmen fra maten og blir derfor svært varme.


Sørg for å bare bruke kokekar som egner seg til mikrobølgeovn. Hvilke egenskaper du enn er ute. Holde maten varm med mikrobølgeovn ? Mikrobølgeovn med grill, jet start og browning plus? Det er de vibrasjonene som danner varmen som tilbereder maten.


Med Micro Grill kan du steke kjøtt, fisk, fugl og varme smørbrød direkte i mikroen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg