torsdag 24. mai 2018

Hva er pensjon

Hva er pensjon

Man har flere muligheter til å få . Vi vil gjerne hjelpe deg litt på vei, med å forklare hva pensjon er og hvordan du selv kan . Får jeg pensjon hvis jeg ikke har vært yrkesaktiv? Hva er pensjonsforsikring? Hva skjer med pensjonen hvis jeg jobber deltid? Din pensjon viser altså en foreløpig beregning av hva du kan forvente deg . Enkelt forklart er det penger du får når du ikke lenger har en arbeidsinntekt. Hvor mye du får i pensjon er avhengig av hvor høy lønnen din er, gjennomsnittlig stillingsstørrelse og hvor lenge du . Hva får jeg utbetalt i pensjon ? I motsetning til ytelsespensjon, så vet du ikke hva du får utbetalt ved oppnådd pensjonsalder.


Hva er pensjon

Hva du får i pensjon kan altså deles inn i tre hovedbolker: Folketrygd som utgjør den største delen (NAV), tjenestepensjon som kommer på . Du kan i løpet av yrkeskarrieren ha tjent opp pensjonsrettigheter fra ulike kilder: 1. Alle som jobber i stat og kommune har pensjon på jobben. Pensjonen din består av deler:. Folk flest vet ikke hva de får i pensjon , og mange mangler grunnleggende kunnskap om hvordan pensjonssystemet fungerer. Synes du pensjon er vanskelig og uoversiktlig? Her får du oversikt over . Har du krav på AFP, og hvor . De fleste av Utdanningsforbundets medlemmer har offentlig tjenestepensjonsordning etter lov om Statens pensjonskasse.


Alderspensjonen fra NAV skal sikre at du har inntekt den dagen du blir pensjonist. Dette vil også gi deg det korrekte . Arbeidsgiveren din sparer til pensjon for deg. Men hvilken pensjonsordning har du og hvor mye får du egentlig derfra?


Hva er pensjon

Forskjellen mellom en god . Tema Obligatorisk tjenestepensjon. Du kan også enkelt finne ut hva du får i pensjon. Start pensjonssparing idag. Nederst i denne artikkelen finner du også en video der Åsmund Paulsen, investeringsleder i Duvi, forklarer hva du kan forvente å få i pensjon.


Fagforbundets mål er at alle skal ha en pensjon som sikrer en trygg og verdig alderdom. Under Rettskilder per emne viser vi innhold som er merket med emnet du har valgt. Er siden tom, betyr det at vi ikke har publisert noe innhold merket med . Offentlig tjenestepensjon fra Kristiansand kommunale pensjonskasse ( KKP). Imidlertid foreligger det svært lite kunnskap om hva befolkningen i Europa mener om ulike måter å beregne pensjon på.


Hva er pensjon

For å hjelpe deg med å finne ut hvor mye du kan få i pensjon og når det er best for deg å gå av, tilbyr Industri Energi deg pensjonsplanlegging fra ekspertene i . Det finnes en håndfull . Alle skal ha like muligheter, rettigheter og plikter til å delta i samfunnet og bruke sine ressurser, uavhengig av økonomisk og sosial bakgrunn. Usikker på hva som ligger i de forskjellige pensjonsbegrepene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg