onsdag 1. november 2017

Symptomer på hjernerystelse

Råd etter hjernerystelse - NHI. Får du en hjernerystelse , skal du ikke være alene det neste døgnet. Selv ved hjernerystelse hvor personens symptomer er av høy intensitet og resulter i betydelig funksjonshemming, kan en ikke se noe synlige skader på hjernen . En fersk gjennomgang av forskning på idrettsutøvere med hjernerystelse viser at både for mye og for lite hvile kan forlenge symptomene.


Har du mistanke om hjernerystelse hos en idrettsutøver, sørg for at utøveren blir tatt.

Ved mistanke om hjernerystelse hos barn, bør lege kontaktes for å utelukke alvorlige. Andre symptomer kan være kvalme og brekninger. Hjernerystelse kan oppstå ved ytre slag mot hodet. Kvalmen kan vare en tid etter.


Ved hjernerystelse skal man være observant, særlig ved de første timene. Barn som får hjernerystelse bør få ligge og hvile. Hvis du mistenker hjernerystelse hos barnet ditt, kontakt legen. Det er mye misforståelse når det gjelder hjernerystelse , i denne artikkelen vil vi ta for oss hva det er og hva man kan gjøre for å behandle symptomene som kan .

Her kan du lese hvordan en hjernerystelse oppstår og hvordan du. Avhengig av styrken på slaget, viser symptomene seg som hodepine, . En hjernerystelse er en lett hjerneskade, som kan gi symptomer som hodepine, kvalme og svimmelhet. I de aller fleste tilfeller går symptomene. Da bør du være obs på disse symptomene. Kan være tegn på hjernerystelse.


De vanligste symptomene ved hjernerystelse er posttraumatisk hodepine og kvalme. Siden hodepinen er sekundær til hendelsen (posttraumatisk) klassifiseres . ICD-10-kode ‎: ‎S06. Hvilke plager og symptomer er normale? Hva skjer i hjernen ved en hjernerystelse? Ved alvorlig ulykke eller mistanke om at hodeskaden er alvorlig, legges barnet på intensiv eller postoperativ de første timene eller dagene før det.


Ved slag i hovedet skal man holde et vågent øje med barnet de næste timer. Læs mere her og find ud af, om der er tale om hjernerystelse. Foreldre bør oppsøke lege og orientere skole og eventuelle trenere om en gradvis . Her er de vanligste symptomene man kan slite med etter en hjernerystelse - og de beste rådene for å komme i gang med mosjon igjen.

En utøver må ikke ha mistet bevisstheten for å ha fått en hjernerystelse ! Typiske symptomer : ➢ Hodepine. Hvordan er det bedst at forholde sig efter en hjernerystelse ? Derfor kan symptomerne på hjernerystelse komme til udtryk på mange måder,. Hodeskader kan variere fra lett hjernerystelse til livstruende hodetraume som. Har du fått et hardt slag mot hode, og har symptomer i form av . Etter en hjernerystelse er det er vanlig å plages med hodepine, kvalme,. En gjentatt hjernerystelse mens hjernen leges, kan være.


Symptomer kan være vanskelig å gjenkjenne hos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg