I dag steker vi ytrefilet av hjort. Legg kjøttet i en ildfast form og sett i ovn på ° C. Her er det greit å bruke kjernetemperaturmåler da det sikrer . Ytrefilet av hjort med pastinakkpuré og viltsaus. Fjern hyssingen og legg over mandelsmør og sett formen i ovnen på 2grader på grillvarme, i 2-min.
Rør rundt og sett kasserollen tilbake i ovnen.
Hell blandingen i formen med hjorteleggen, dekk formen med stekefolie og stek i ovn i ca. For dager siden - Kremet elggryte eller hjortegryte. Da blir det en meeeget seig biff. Sett rundstykkene i kald ovn.
Hvis den derimot braiseres (steke under lokk i lite væske) i ovn , kan den bli supermør, fastslår markedssjef . Hvis jeg forteller deg at det eneste du trenger å gjøre for å lage denne retten er å ha alt opp i en gryte, koke det opp og sette det hele i ovnen et . Og ikke elgstek i ovnen , men elgstek skåret i skiver og stekt på grillen eller i panne. La dette koke under lokk på svak varme i 1½ time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 1grader.
Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, . Resultatet vart uofisiell avdelingsfest med hjortegryte på menyen,. Med ein jeger i hus er dette kortreist mat som mettar mange. Litt smør på hjortesteika, og grilling i ovnene de siste minuttene kan også anbefales.
Tilberedningsmetode, Kjernetemperatur ferdig tilberedt. Filet Indre- og ytrefilet, 2g, Brunes raskt i panne. Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgele og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt . Fløtegratinerte poteter, som du finner du oppskrift på her.
Jeg serverte retten med. Hjort regnes som et meget smakfullt kjøtt, noen kokker holder det for det beste man. Bak lenge i ovnen på lav temperatur, gjerne over natten. Ingredienser: kg hjortekjøtt eller kjøttdeig av hjort kg svinekjøtt eller. Kjøttet kan stekes i ovn eller gryte, men.
Hjortegryte er klassisk haustmat, i allefall her på desse trakter. Dryss salt og pepper på kjøttet. Brun den pent i panna og legg den deretter i en steikepose, steikes ferdig i ovn på ikke alt for høy varme (maks 1grader).
Verdens enkleste gryterett - ha alt i en gryte, kok det opp, sett det i ovnen og kom.
Vi tar bare en lite økt rett etter frokost hvor vi kutter grønnsaker, bruner kjøttet, legger alt i en gryte og setter gryta i ovnen. Deretter tar vi på oss allværsjakka og. OBS: Leirgryten skal i denne oppskrift settes inn i kald ovn. Legg på lokk og sett gryten i ovnen forvarmet til 1graer og la den stå i ca.
Andre typer vilt kan fint brukes i denne gryten (f.eks. hjort , rådyr, reinsdyrkjøtt). Har du ikke hjort tilgjengelig er det så klart ikke noe i veien for å bruke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.