tirsdag 12. januar 2016

Innvandrer vitser

Kaken er holdbar og fin å fryse. Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Legg bakepapir i en rund form . Pisk egg og eggehviter luftig , rør inn revet ost og eplecider eddik,.


Etter at brødet er avkjølt, kan du skjære det i skiver og fryse ned om du ikke . Et godt tips er derfor å fryse urterestene du ikke skal bruke. Har du rester av eggehviter til overs, kan du faktisk bruke de til å pusse skoene . Af og til når vi har laget f. Her har jeg frosset fire . Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du fryse ned halvparten. Pisk eggehviter , hell sukkerlaken i en tynn stråle mens du pisker. Vannet imellom muskelcellene, ekstracellulær væske, begynner å fryse til is . En konfektbit til kaffen. Mandelstengene egner seg godt til å fryse ned.


Deigen skal ikke være for. Stivpisk eggehvitene sammen med sukker, deretter rører du forsiktig inn malte. Ja, den kan fryses , men hvis du skal fryse den før servering ville jeg bare ha . En rekke oppskrifter ber om bare eggehviter eller bare eggeplommer. Det er jo ikke vanskelig å finne en . Etter opptining kan den lagres i kjøleskapet i flere . Hele egg med skall skal ikke fryses , men både eggeplomme og eggehvite kan legges i fryseren hver for seg, tipser Matprat.


Marengs er stivpiskede eggehviter , stabilisert og smakssatt med sukker. Men marengs handler om mer enn bare å piske sammen eggehvite og sukker. Ikke fett i marengs. Mange oppskrifter, som spagetti carbonara og majones, ber deg bare bruke eggeplommene, men sier ingenting om eggehvitene. Fellesnevneren er lette bunner av stivpiskede eggehviter og sukker som er stekt ved.


Ustekt italiensk marengs er godt egnet til å fryses ned til senere bruk. Eggehviter til overs. Ingen grunn til å kaste eggehvitene du har til overs for de holder seg fint 1-uker i kjøleskapet. I tillegg kan de fryses ned. Urter:Står den er sliten basilikum og en trist dill på kjøkkenbenken?


Hakk opp urtene og oppbevar dem i en . Bollene kan fint fryses ned og tines når du får uventet besøk. Anbefales visstnok å piske de lett før du fryser dem. Denne oppskriften gir saftige. Jeg vet at eggehviter kan fryses ned uten noen som helst problemer, så da kan vel . Når man baker er det ofte bare eggehvitene som brukes og jeg vet ikke helt. Mener jeg har lært en gang at man kan fryse egg hvis man fryser.


Man kan jo ikke fryse ,tine, fryse ,tine eggehviten om hverandre. Og om du ikke har tid til å fryse den ned før oppskjæring, da blir det som det. Hva er prisen på det der?


Men ofte handler jeg inn ferske råvarer som også fryses ned for å ha til. Selv om det er et sant utsagn at du kan fryse nesten alt, vil noen elementer miste smaken eller. Hadde du noen piskede eggehviter til overs?


I dag kikket jeg i kjøleskapet og der sto en kopp med eggehvite (3-uker gammel ). Makronene kan fryses (med fyll).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg