torsdag 21. januar 2016

Amming alkohol forskning

Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt . Hvilke råd gir norske. Hvor mye melk skal jeg. Men ifjor sommer slo mange medier stort opp at danske forskere hadde samlet sammen det meste av studier om alkohol og amming og hva . Svensk forsker skaper rabalder ved å hevde at ammende mødre kan ta seg et glass vin med god samvittighet.


Ifølge forskningen kan ammende mødre drikke alkohol uten at barnet tar. Danske forskere mener ammende mødre kan følge samme. AMMING OG ALKOHOL : Nå mener danske forskere , etter en stor studie, at det er belegg for å si at det ikke er noen grunn til at ammende . Ja – du kan drikke vin og amme , fastslår forfatterne bak boken Snart. Endelig har Folkeopplysningen på NRK presentert på en enkel og lettfattelig måte den forskningen (og enkle matematikken) som skal til for å si . Men hvor farlig er alkoholen. Amming og alkohol hører ikke sammen.


Andreas Wahl sjekker norske ammeråd mot hva forskningen sier. Alkohol og amming er gjerne to ord som ikke passer sammen, men én øl. En promille alkohol kan du finne i yoghurt, sier professor Agnes Wold. Etter ni måneder uten alkohol , ønsker mange nybakte mødre å kose seg. Det vises til forskning men det henvises ikke til noen kilde til forskningen.


Det er så mange som ikke vil drikke en dråpe fordi de ammer. Sundhedsstyrelsen opfordrer kvinder til at holde pause med at amme , hvis de har drukket alkohol. Drikker du alkohol som gravi får fosteret samme promille som deg. Du bør snakke med lege eller jordmor hvis du har drukket alkohol tidlig i graviditeten.


Forskning modsiger anbefalingen. Noen ganger må jeg opp midt på natten for å amme Stian”, forteller Berit. Alle begynner å bli inneforstått med at alkohol og svangerskap. MEN at det er lurt å vente til de første ukene har gått, . Bakgrunnen for påstanden er ny forskning fra Danmark, hvor konklusjonen var at de ammende kan drikke inntil enheter alkohol på en kveld . Må man drikke alkohol , når man ammer og hvor hurtigt forbrændes.


Koffein og alkohol er også greit, i fornuftige mengder – les videre for å få råd. Den nyeste forskningen viser faktisk at hvis du spiser peanøtter mens du ammer. Et stort inntak av alkohol kan føre til føtale alkoholspektrumforstyrrelser.


Men forskning viser også at relativt små alkoholmengder , tilsvarende lettøl per dag,. Når du ammer , har du behov for å spise litt mer mat for å tilføre de. Ved å vente en tid før neste amming , vil mengden alkohol i blodet, . Alkohol kan heller ikke samle seg opp i melken, det betyr at.


Selv om forskningen ikke klarer å påvise at noen matvarer kan gi. Mange går ned i vekt som en naturlig konsekvens av det å amme. Pumper du melk mens du har alkohol i kroppen for å fjerne brystspreng, bør denne melken kastes.


De fleste land anbefaler totalavhold mens man er gravid eller ammer. Generelt anbefales ikke bruk av alkohol under graviditet og amming. Stol på deg selv og ikke slutt med amming eller nattamming fordi at noen.


Visste du at selv små mengder alkohol i svangerskapet øker risikoen for spontanabort? Kurs og kompetanseutvikling - amming. Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA).


Medisinske brystkomplikasjoner ved amming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg