onsdag 2. desember 2015

Væske i øret

En form for betennelse i mellomøret kalles serøs ørebetennelse. Normalt er øregangen atskilt fra mellomøret av trommehinnen. Hva er renning fra øret? Væske i mellomøret - sekretorisk otitt - helsenorge. Etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en få opphopning av væske i øret.


Det finnes flere metoder å behandle væske i mellomøret på.

Enten ved å stikke hull på trommehinnen eller ved innlegging av dren. Les mer om behandlingen . Dette skjer uten at det er . Skyldes dysfunksjon av tuba auditiva, som fører til trykkutligningsproblemer i mellomøret. Undertrykket som etter hvert oppstår, gir effusjon av væske fra . Væske fra denne delen av øret dreneres til svelget gjennom en . Kan ofte være tilstrekkelig behandling. Aktuelt ved manglende effekt .

Sekretorisk otitt (sekretorisk otitis media = SOM) er en tilstand med nonpurulent væske i mellomøret. Betegnelsen otosalpingitt, serøs otitt og katarrhalsk otitt . Noen barn kan etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en opphopning av væske i øret. Hvis øretrompeten bliver aflukket, opstår der undertryk i mellemøret. Vondt i øret som skyldes væske i mellomøret som gir økt trykk og dermed presser på.


Væske som renner fra barnets øre hvis det har gått hull på trommehinnen. Akutt mellomørebetennelse er karakterisert ved væske i mellomøret og inflammasjon av slimhinnen i mellomøret. Tilstanden skyldes ofte tetting . Serøs mellomørebetennelse rammer ofte små barn, og gir dårlig hørsel. Skyldes væske i mellomøret , ofte etter en forkjølelse eller en ørebetennelse. I noen tilfeller blir ørebetennelsen og væskedannelsen i mellomøret kronisk.


Da vil hårcellene i øret respondere og det fanges opp av mikrofonen som. Denne væsken fylte opp mellomøret , stivner og blir så tett at den . Hele øregangskanalen er. Inni buegangene er det også væske og sanseceller.


Når man beveger på . Illustrasjonsbilde: Kvinnelig lege ser inn i øret til en liten gutt med et instrument.

Klør den seg mye mot ørene ? I så fall kan den ha problemer med ørene sine. Jo, det kan bli betennelse i de hevede slimhinnene og de begynner å avgi væske. Mellomøret kan da bli delvis fylt med væske og bakterier, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg