mandag 3. februar 2020

Vanligste yrker i norge

Vanligste yrker i norge

Ledige stillinger, bedriftspresentasjoner, traineeprogrammer og yrkesguide. Startsiden for jobb og karriere i Norge. Flygere befinner seg høyt oppe på den norske lønnsstatistikken.


Change butikker i hele Norge. En doktorgradsavhandling har resultert i en liste over yrker med høyest status. I undersøkelsen kommer det fram at yrkene med høyest status er mannsdominert: Advokater, leger og professorer. Kompetanse Norge logo.


Likestillingsstatistikken gir deg oversikt over kjønnsfordelingen i de mest vanlige yrkene i Norge. Mange av de mest vanlige jobbene, er også blant jobbene som er enkle å få. Ja, vi ligger høyt på lønnsstatistikken i Norge , men det hører også med til bildet at arbeidstida ikke er 3timer, men opptil timer per uke. Sykepleier og lærer regnes av folk flest som de to viktigste yrkene i Norge i årene som kommer, viser en fersk meningsmåling som . Når du skal velge utdanning eller yrke , er det flere ting du bør tenke på.


Vanligste yrker i norge

En undersøkelse NAV gjennomførte blant virksomheter i Norge våren. Det forventes med andre ord at det over tid blir stadig vanligere å ha høyere . Kvinner og menn jobber i stor grad i ulike deler av arbeidsmarkedet. Selv om arbeidsmarkedet er kjønnsdelt, ser vi endringer blant annet ved at . FriFagbevegelse har sett på hvilke yrker som ligger helt nederst på lista over gjennomsnittlønna i Norge. Der finner vi hjelpearbeidere i . Et yrke eller erverv er et arbeid eller spesialisering som en person lærer seg og.


Disse yrkene har de høyeste lønningene - sjekk lønnen i de 300. Norge og publiserte tidligere denne uka en . Den gir blant annet oversikt over gjennomsnittslønnen i over 3forskjellige yrker. Det vanligste yrket var frisør ( ), som utgjorde hos kvinner. Det er ingen grunn til å tro at situasjonen er annerledes i Norge. Her finner du en oversikt over noen av de vanligste yrkene og hva de krever av.


Vanligste yrker i norge

EØS-land fritt kan søke arbeid i Norge. De tre vanligste kvinnedominerte yrkene er ifølge utdanning. Hvis vi for eksempel ser på de vanligste yrkene i Norge blant . I Norge er likevel enkelte yrker lovregulerte, og krever autorisasjon for å kunne utøves. Ansatte i havbruksnæringen har et av Norges mest risikable yrker. Yrkeslivet i Norge er overraskende kjønnsdelt, vi har fortsatt i stor grad manns- og kvinneyrker.


De vanligste yrkene blant kvinner er . Det er handels- og skipsmeglere som hadde det best betalte yrket med et inntektsnivå på 1. I disse tre yrkene er kun én prosent menn. Dette er lønnen i 3yrker i Norge. Og med såpass mange kvinner i yrket tror jeg menn vil være ekstra. Her kan du se kjønnsbalansen i de 4vanligste yrkene i Norge. Ny teknologi har alltid gjort gamle yrker overflødig.


Vanligste yrker i norge

Vi forteller om tapte yrker ! Fløter – holdt ut lengst i Norge. Det er naturligvis ikke yrket i seg selv som avgjør om du risikerer å få.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg